Aston Martin DBX krijgt vleugje Q

Scroll naar beneden

In een poging de verkoopcijfers van de DBX op te schroeven heeft Q de SUV onder handen genomen. Nee, het gaat helaas niet over die James Bond-gast die overal machinegeweren inbouwt, maar over Astons personalisatieafdeling.

Aston Martin DBX by Q

Q is de afdeling waar je je Aston heen stuurt als je de optielijst te karig vindt. Als reclamebord voor zichzelf heeft de divisie een speciale uitvoering van de DBX gemaakt. Gewoon om te laten zien wat ze kunnen. En natuurlijk in de hoop dat toekomstige klanten bakken met geld komen uitgeven voor extreem duur detailwerk op hun SUV’s.

Aston Martin DBX by Q

De veranderingen zijn niet baanbrekend, maar maken de DBX wel een stuk duisterder. Dit komt voornamelijk door de speciale lak in ‘Satin Xenon Grey’ (bij leken bekend als donkergrijs) en de 22 inch zwarte velgen. Daarnaast krijgt het exterieur een lading carbonfiber details, want carbon is tegenwoordig het magische woord in de luxemarkt.

Speciaal carbon

Het gebruik van dit zwarte goud komt ook terug in het interieur. De middenconsole, inzetstukken van de deurgrepen en zelfs de volledige vloer van de laadruimte zijn gemaakt van carbonfiber. In het interieur is een nieuwe techniek gebruikt, waarbij ze een solide blok van 280 lagen carbonfiber 90 uur lang bewerken om tot dit resultaat te komen. Het lijkt ons iets te veel gedoe om tot een oogverblindend druk patroon te komen, maar Aston is er heel trots op.

Aston Martin DBX by Q

Q’s showcase is vanaf volgende week te vinden op de autoshow in Genève. Daarna zal blijken of het helpt bij werven van DBX-kopers. Aston Martin kan ze goed gebruiken, want de SUV is cruciaal voor de toekomst van het merk. Wij denken dat de ingebouwde machinegeweren van die andere Q meer succes zouden hebben, maar dat is helaas nog niet aangekondigd.