Aston Martin trekt dak van de Vantage

Scroll naar beneden

Aston Martin maakt zich op voor de zomer met de nieuwe Vantage Roadster. De dakloze versie van de kleinste Aston werd al een tijdje verwacht en laat zich eindelijk zien.

Met de Vantage Roadster zet Aston Martin een concurrent voor de Porsche 911 cabriolet in de markt en hopen de Britten de ietwat tegenvallende verkopen van de Vantage een boost te geven. Aan het uiterlijk zal het niet liggen, want met de lage voorruit krijgt de cabriolet een sportieve, maar ook gespierde uitstraling.

Aston Martin Vantage Roadster

De Roadster heeft een softtop die in 6,7 seconden in de achterbak verdwijnt. Dat kan ook rijdend tot een snelheid van 50 km/u. De constructie zorgt voor een gewichtstoename van 60 kilo en het verdwijnen van 150 liter bagageruimte. Daarmee houd je nog steeds 200 liter aan achterbak over, dus je kan nog steeds tassen kwijt voor een weekendje weg.

Mercedes-powerrr

Onder de motorkap blijft alles zoals je het al kent van de dichte broer. Een 4.0 liter V8 (met de groetjes van Mercedes) levert 510 pk en 685 Nm. Het blijven natuurlijk Britten en daarom communiceert Aston een sprinttijd van 0 naar 60 mijl per uur (96,5 km/u) in 3,7 seconden. De topsnelheid met dakje dicht ligt op een nette 306 km/u.

Aston Martin Vantage Roadster

De levering van de nieuwe Vantage Roadster begint in het tweede kwartaal, dus de eerste kopers hebben hem al voor de zomer op de oprit staan. De prijs in Nederland is nog niet bekend, maar in de landen om ons heen komt de prijs een paar duizend euro hoger te liggen dan de coupé. Als we dat doorrekenen voor Nederland komen we op ongeveer 215.000 euro uit. We kunnen er een duizendje of wat naast zitten, maar op dat niveau merken de meeste kopers dat toch niet.

Aston Martin Vantage Roadster
Aston Martin Vantage Roadster