Beste Lamborghini Veneno te koop

Scroll naar beneden

Trakteer je inner-Batman op de best uitgeruste Lamborghini Veneno op deze planeet. Zorg alleen wel dat je een paar miljoen euro op zak hebt.

Veneno

Lamborghini staat bekend om zijn extreme designs, maar niets is zo agressief vormgegeven als de Veneno. Dit hypergelimiteerde model is de ultieme boze stier. Het is een Batmobile voor buiten Gotham. Dat geldt zeker voor dit exemplaar in het zwart.

De Italianen bouwden slechts negen open versies van de Veneno en dit is nummer twee uit die serie. Onderhuids vind je veel techniek uit de Aventador, waaronder die oorstrelende 6,5 liter V12. In dit geval is dit juweel van een motor goed voor 750 pk. Daarmee knalt de Veneno in 2,9 seconden naar de 100 km/u en de top ligt op 355 km/u.

Design

Leuk die snelheid, maar wat dit model echt uniek maakt is het uiterlijk. Het is de ultieme combinatie van scherpe lijnen, luchtinlaten, uitstekende wielkasten en aerodynamische hulpstukken. Bij dit exemplaar maakt de zwarte exterieurkleur het geheel extra sinister. De groene details maken de hypercar helemaal af.

Lamborghini Veneno

Mocht deze Veneno je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. De huidige eigenaar is de Saudische prins Badr Bin Saud die op Instagram bekend is als B14. Hij heeft een indrukwekkende collectie moderne hypercars die hij ook graag meeneemt op zijn reizen door Europa. Hierdoor is deze Veneno al gesignaleerd in onder meer Monaco, Genève, Parijs en natuurlijk Londen. Dat maakt het wel wonderbaarlijk dat bij deze wereldreiziger pas 450 kilometer op de teller staat.

Lamborghini Veneno

De prins is de Lamborghini blijkbaar alweer zat, want op 5 februari wordt het zwarte monster geveild door RM Sotheby’s. De veiling is in Parijs, dus je hoeft niet eens ver te reizen. Je hebt echter wel een riante portemonnee nodig, want het veilingshuis verwacht een opbrengst tussen de 4,5 en 5,5, miljoen euro. Daarmee zijn ze nog voorzichtig, want een andere (en minder mooie) Veneno bracht vorig jaar nog 7,7 miljoen euro op. Met deze verwachting is het voeden van je innerlijke Batman dus een koopje!