BMW Concept i4 heeft enorme nieren

Scroll naar beneden

Als je dacht dat het bij BMW qua grille niet bizarder kon, trekt het merk het doek van de Concept i4. Een auto met de grootste nieren die het helemaal niet nodig heeft.

BMW Concept i4

De BMW-ontwerpers tekenen blijkbaar nog steeds met het motto ‘Bigger is better‘. Waar de 7 Serie en X7 al belachelijk grote nieren in de voorzijde hebben zitten, gaat deze Concept i4 nog een stapje verder. Deze grille is van het formaat dat je er niet niet naar kan kijken. Het zijn twee enorme puisten op een verder goed ontworpen sedan. Maar goed, blijkbaar vindt men het mooi.

BMW Concept i4

De i4 is BMW’s antwoord op de populaire Tesla Model 3. Zoals we zijn gewend van de i-series, gaat het hier om een volledig elektrisch model. Dat maakt het design nog opvallender, want een elektrische auto heeft helemaal geen grille nodig.

BMW Concept i4

Het model is gebaseerd op de 4 Serie Gran Coupé en voorzien van een elektrische aandrijflijn die goed is voor 530 pk. De 0-100 km/u sprint duurt daarmee slechts 4,0 seconden en de topsnelheid ligt net boven de 200 km/u. Dankzij een accupakket van 80 kWh kom je ongeveer 600 km ver voordat je weer moet stekkeren.

Interieur

Het goede nieuws is dat het hier nog om een concept car gaat. BMW verandert nog onderdelen zoals de spiegels voor het productiemodel en we hopen dat ook van harte dat ze nog eens kritisch kijken naar die enorme zwarte gaten op de voorkant. Eind 2021 gaat de i4 in productie en zullen we het zien.