BMW en Mercedes kopen Tesla’s voor eigen gebruik

Scroll naar beneden

Als je zelf geen goede elektrische auto’s maakt, dan moet je ze ergens anders vandaan halen. Tenminste, zo lijken BMW en Mercedes te denken.

BMW en Daimler (Mercedes) sloten vorig jaar een deal met elkaar. Ze zouden gezamenlijk aan de bak om technologie op het gebied van mobiliteit naar een nieuw niveau te tillen. Onderdeel daarvan was het opzetten en runnen van verschillende mobiliteitsinitiatieven: Reach Now, Charge Now, Park Now, Share Now en Free Now. Zoals je zou verwachten maken die diensten allemaal gebruik van Mercedessen en BMW’s, maar daar komt nu verandering in. De concerns hebben namelijk een order voor 60 elektrische voertuigen bij Tesla neergelegd.

Mercedes EQC of BMW iX3

De Tesla’s moeten volgens het Duitse Handelsblatt vooral ingezet gaan worden in Hamburg en zullen daar voor Free Now gaan rondrijden. De reden voor de keuze voor Tesla’s is niet omdat ze vaker als taxi worden gebruikt, maar omdat de twee Duitse autofabrikanten het wagenpark graag willen vergroenen. Daar zouden ze natuurlijk ook de Mercedes EQC of de aankomende BMW iX3 voor kunnen inzetten, maar wie zijn wij om dat te bedenken.

Het zou ook kunnen zijn dat het kostentechnisch handiger is om Tesla’s te kopen. Volgens een rapport van Electrive zou het namelijk gaan om 60 Model 3’s. En laten we eerlijk zijn, die vierwielers zijn ruimschoots goedkoper dan een EQC of een iX3.

Klein deel

Naast dat het heel apart klinkt dat de Duitsers Amerikaanse auto’s laten aanrukken om het wagenpark te vergroenen, gaat het hier om een enorm klein deel van datzelfde wagenpark. Eind vorig jaar hadden BMW en Mercedes namelijk meer dan 28.000 auto’s rondrijden.