BMW M5 E39: de mooiste staat te koop in Alkmaar

Scroll naar beneden

Op zoek naar een BMW M5 E39 in topconditie? Kijk dan even hier, want deze is bijna fonkelnieuw en heeft maar één eigenaar gehad. Hij staat in Alkmaar.

BMW M5 E39

De BMW M5 E39 is waarschijnlijk de meest gewilde M5 onder BMW-fans. De 4,9 liter V8 die zijn 400 pk en 500 Nm door een handbak naar de achterwielen stuurt heeft geen last van elektronische ‘hulpmiddeltjes’ die hem beperken. Ook ziet hij eruit zoals een M5 eruit hoort te zien: als een gewone 5 Serie (zonder gigantische nieren). De kenner herkent hem uit duizenden, maar de leek denkt dat het de zoveelste luxe slee is. Een echte sleeper rechtstreeks uit de fabriek.

BMW M5 E39

Goed exemplaar

Maar doordat hij zo gewild is, is het lastig om een goed exemplaar te verkrijgen. Als je er een tegenkomt, dan is de kans groot dat ie van een lompe ‘thuisklusser’ is geweest die met tierips de auto bij elkaar hield. De echte mooie versies zijn op een hand te tellen, en Auto Leitner in Alkmaar heeft er onlangs een op weten te duikelen. En wat voor één. Deze specifieke BMW M5 E39 rolde in 1999 van de band in Duitsland en werd geleverd aan zijn eerste eigenaar. Een heer of dame met de respectabele leeftijd van 76. Deze persoon heeft de auto altijd netjes bij de dealer in onderhoud gehouden en heeft er maar weinig mee gereden: amper 35.000 kilometer in 21 jaar tijd.

Of dat vele stilstaan goed is voor een BMW als deze laten we even in het midden, maar het helpt wel bij het hebben van een strak interieur dat als ongebruikt lijkt en een krasloze laklaag. De kleurcombinatie is heerlijk neutraal. Brits groen aan de buitenkant en karamel aan de binnenkant.

Niet bepaald mild

Maar nu komt het, gezien de unieke staat van deze M5 is de prijs ook niet bepaald mild. Auto Leitner vraagt op een haar na €50.000 voor deze youngtimer. Voor dat geld moet je wel een enorme liefhebber van BMW M5 E39’s zijn. Maar goed, op die ene persoon in Europa richt de Alkmaarse autohandelaar zich natuurlijk ook.