BMW maakt auto’s volledig elektrisch met nieuwe app

Scroll naar beneden

Als je een hybride BMW onder je kont hebt, dan kun je deze op bepaalde locaties helemaal elektrisch maken door midden van een nieuwe app.

De technologie staat voor niets tegenwoordig. Zo hebben we elektrische auto’s die je met een druk op de knop voor kunt laten komen rijden en kunnen we tegen computers praten waarna ze de lichten in huis aandoen. Geweldig allemaal natuurlijk, maar het milieu wordt er niet 1.2.3. beter op. Zeker niet in steden. Daar moeten de welbekende milieuzones bij helpen. Heb je namelijk een oude diesel dan mag je bijvoorbeeld Rotterdam niet meer (maar met een cruiseschip de haven binnenvaren is geen probleem). BMW borduurt daarop verder met een nieuwe app.

Elektrische auto

Deze BMW-app zorgt er namelijk voor dat bij het binnenrijden van de een milieuzone de auto spontaan verandert in een elektrische auto. Let wel, dit werkt alleen op de nieuwere modellen met hybride-aandrijving. Die auto’s mochten toch al alle milieuzones is, maar nu doen ze dat volledig uitstootloos. Op basis van geofencing bepaalt de app de locatie van de auto en schakelt het de verbrandingsmotor uit mits deze acculading toereikend genoeg is voor een ritje door de stad. De gemiddelde hybride-BMW heeft rond de 100 kilometer aan volledig elektrisch bereik, dus dat moet doorgaans wel snor zitten.

De uitrol van de nieuwe app komt na een succesvolle test in Rotterdam (ha! wat toevallig). Daar deed het merk met 50 PHEV bestuurders een proef. Uit die test bleek dat na een bepaalde periode 90% van de ritten binnen de stadsgrenzen volledig elektrisch ging.

Points

Om het intitiatief wat kracht bij te zetten introduceert BMW het nieuwe “BMW Points”. Daarmee verdient de PHEV-rijder van het merk punten voor elke kilometer die hij of zij volledig elektrisch aflegt. Die punten kunnen vervolgens bijvoorbeeld ingeleverd worden voor gratis laden BMW-laadpunten.