Coronavirus: Stroll grijpt kans, investeert verder in Aston Martin

Scroll naar beneden

De beurzen staan in de fik dankzij het Coronavirus, maar dat boeit miljardair Lawrence Stroll niet. Hij koopt nog meer aandelen Aston Martin.

In deze rare tijden waarin de wereld voor ongekende uitdagingen staat om een onbekend Coronavirus het hoofd te bieden, slaat de paniek in het casino der rijken op de beursvloer ook toe. Aandelen van grote bedrijven kosten nog maar een fractie van wat ze een paar maanden geleden kosten. Het grootste gedeelte daalde vandaag nog verder tot ongeveer de helft van de waarde van begin vorige week. Iets wat op zich heel raar is aangezien iedereen al voorspelt dat de markten aan het einde van de Coronacrisis weer netjes op niveau gaan komen.

Coronavirus

Daar lijkt Lawrence Stroll, miljardair en eigenaar van een Formule 1-team, op in te spelen. Begin dit jaar kocht hij zich voor een schijntje in bij autofabrikant Aston Martin. Destijds kostte een aandeel nog geen tientje. Nu, met de aanslag van het Coronavirus op de beurzen, koopt hij nog eens 9% van de Aston Martin-aandelen op. Daardoor heeft hij nu 25% van het hele bedrijf in handen.

In totaal heeft Stroll nu £536 miljoen in het Britse merk gestoken. Niet al dat geld is opgegaan aan aandelen, ook een groot deel is overgemaakt om de dagelijkse kosten van het bedrijf voor de aankomende tijd te dekken.

Following recent moves in the share price and discussions with the Board, I and my consortium of investors, have agreed that we will now acquire 25% of the company and take up our rights in full in return for a long-term capital Investment of £262 million.  In addition, we have agreed to advance a further £20 million in short term funding to support the company, bringing this total amount to £75.5 million.  Whilst the immediate outlook looks increasingly challenging, I remain fully committed to the future of Aston Martin Lagonda and look forward to implementing our plans once the fundraising is complete,” laat Stroll weten.

COVID-19

Aston Martin laat gelijk weten dat het druk bezig is om de fabrieken open te houden terwijl de situatie rondom het Coronavirus goed in de gaten gehouden wordt. Er wordt strak gecommuniceerd met toeleveranciers om de productie op peil te houden en klanten dus niet langer te laten wachten dan nodig is.

Volgens Andy Palmer, CEO van Aston Martin, lukt dat tot op heden prima: “We are actively managing the potential impacts of Covid-19 on a daily basis, most particularly in our tier 2 supply chain, with no disruption to production to date and are mindful of the ongoing uncertainties and risks to the business.