Crisiskoopje: McLaren F1 GTR Longtail

Scroll naar beneden

Elke crisis biedt ook kansen. Neem deze zeldzame McLaren F1 GTR Longtail die nu te koop staat. Een mogelijkheid die niet vaak voorkomt.

McLaren F1 GTR Longtail

De McLaren F1 kan je prima de eerste hypercar noemen. Een auto zo extreem dat hij de lat in één klap meters hoger legde. De mythische status van het model en zijn zeldzaamheid zorgden ervoor dat de prijzen het afgelopen decennia als een raket omhoog vlogen. En dat is al als je er één kan krijgen, want ze komen slechts zeer sporadisch op de markt.

Racer

Een McLaren F1 GTR Longtail bemachtigen is een nog grotere uitdaging. Van deze raceversie zijn slechts tien exemplaren gebouwd en de meeste daarvan bevinden zich in musea of collecties waar ze nooit meer uitkomen. De kans om deze auto te kopen is dus uniek.

Dit exemplaar, chassisnummer 19R, is één van de twee prototypes die McLaren bouwde. De F1 racete in Japan en deed onder andere mee aan 1.000 km van Suzuka. Later werd de auto door Lanzante en Gordon Murray Design omgebouwd tot een straatlegale auto, al zijn alle originele onderdelen nog aanwezig om dit terug te draaien.

Investering

Kort samengevat: dit is een auto die je wil hebben. En aangezien de aandelenmarkt momenteel geen feestje is, wordt het misschien tijd om je geld te steken in iets waar je op zijn minst een beetje plezier aan beleeft. De prijs van deze monsterlijke McLaren is op aanvraag, maar reken op zeker 15 miljoen euro. Al hangt het er in deze onzekere tijden helemaal van af hoe hard de verkoper zijn geld nodig heeft.

McLaren F1 GTR Longtail

Mocht je hem weten te kopen, dan heb je in ieder geval iets heel speciaals in handen. Het ultieme stukje speelgoed voor iemand die alles al heeft en ook nog een stukje awesome autogeschiedenis. Grijp die crisiskans!