Czinger 21C is de hypercar die je niet kent

Scroll naar beneden

De Czinger 21C is de nieuwste hypercar uit Californië. Nooit van gehoord? Dat kan kloppen, want deze start-up is nieuw in het overdetopsupersegment.

Czinger 21C

Iedereen met een veel te grote ego, overvolle bankrekening en een klein beetje autoliefde plakt tegenwoordig zijn naam op een hypercar. Dankzij het succes van hardwerkende merken als Pagani en Koenigsegg denken sommige miljonairs dat het eitje is om een nieuw merk uit de grond te stampen.

Czinger

Czinger is de laatste in het rijtje ultraluxe merken waar je waarschijnlijk nooit meer wat van hoort. Het merk is vernoemd naar (hoe kan het ook anders) de eigenaar: Kevin Czinger. Hij is tevens de oprichter van Divergent 3D, een bedrijf dat auto-onderdelen maakt in 3D-printers. We verwachten dat de 21C ook veel van die techniek gebruikt.

We zeggen hier ‘verwachten’, want het Czinger heeft nog weinig losgelaten over de nieuwe auto. Een kek filmpje en wat detailshots geven ons een idee van het uiterlijk van de hypercar. Dat is exact wat je verwacht: een lage gestroomlijnde body en een enorme vleugel. De achterzijde heeft wel wat weg van een McLaren. Weinig vernieuwend dus.

Gebakken lucht

Een kort persberichtje spreekt over een “groundbreaking hypercar”, “dominating performance” en “a paradigm shift in the way performance vehicles are conceived”. Oftewel een heleboel lege kreten die verhullen dat er nog niets te melden valt. Je moet toch echt met iets beters komen als je verwacht dat mensen een klein fortuin neerleggen voor je nieuwe product.

Czinger 21C

Wat weten we dan wel? De aandrijving is hybride en als we de beelden mogen geloven zit de bestuurder in het midden. Dat is alles waar we het mee moeten doen. De rest van de informatie krijgen we pas bij de onthulling op de autoshow in Genève begin maart. Wij voorspellen alvast dat de vertoning op de beursvloer tevens de laatste keer is dat we iets van dit merk horen.

Czinger 21C
Czinger 21C