Deze Bentley Continental GT is sneeuwvretend pistemonster

Scroll naar beneden

Bentley laat een serieus aangepaste versie van de Continental GT zien op de pistes bij het Oostenrijkse Kitzbühel. Hij heeft zelfs een lichtbalk achter de grille.

Als je aan een Bentley Continental GT denkt, dan dwalen de gedachten ongetwijfeld snel af naar locaties als de PC Hooftstraat of Rodeo Drive in Los Angeles. Het is immers een enorm dure luxeslee, en geen auto die je buiten geasfalteerde wegen tegenkom. Maar toch zijn er mensen die vinden dat je de met de vierwielaangedreven grand tourer op blubberpaden en met sneeuw bedekte pistes moet kunnen rijden. Je kunt stellen dat die mensen niet goed bij hun hoofd zijn, maar je kunt ook blij met aparte lui zijn. Bentley heeft blijkbaar ook enkele van deze mensen in dienst, want het Britse luxemerk toont op Twitter een wel erg dikke Continental GT.

Champagnekoffers en snowboards

In het Oostenrijkse plaatsje Kitzbühel werd het doek van deze speciale editie van de Bentley Continental GT getrokken. Dit sneeuwvretende pistemonster lijkt klaar voor alles wat je maar kunt bedenken. De vering is een aantal centimeters opgehoogd en de wielen zijn omhuld in grove winterbanden. Deze hebben extra veerruimte omdat de wielkasten zijn uitgeklopt. Alsof dat nog niet genoeg is vinden we een extra handige trekkabel in de voorbumper en een extra lichtbalk achter de grille. Ook op het dak is extra verlichting geplaatst in het metalen roof-rack. Daarin kunnen belangrijke dingen als champagnekoffers en snowboards meegenomen worden.

De auto is voor de gelegenheid gewrapped in een bergachtig landschap met daarop de nodige Bomber-promotie (Bomber is een bekend skimerk waar Bentley vaker mee samenwerkt). De velgen zijn geheel op de kleurstelling aangepast met blauwe wielen aan de voorkant, en zwarte varianten aan de achterkant.

Bentley Continental GT Bomber

Marketingstunt

Wat de plannen voor de aangepaste Bentley Continental GT zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. De Britse fabrikant belooft later meer informatie te geven over de auto. Of we daarop moeten wachten? Lijkt ons niet, want het is uiterst onwaarschijnlijk dat Bentley deze versie op de markt gaat brengen. Deze Continental GT schreeuwt: “kijk mij, ik ben een marketingstunt.” Mits de fabrikant Rhys Millen achter het stuur zet en hem een van de pistes in Kitzbühel op laat raggen. Kom maar door met die video!

Bentley Continental GT GP Ice Race

Update

Bentley heeft zojuist bekend gemaakt dat het hier niet gaat om een marketingstunt, maar om een volledige racewagen. Het merk gaat meedoen met de GP Ice Race op Zell AM See. Daarvoor kruipt niet Rhys Millen, maar Bentley’s eerste vrouwelijke coureur Catie Munnings achter het stuur.

Motorisch is de auto niet aangepast. Hij heeft dezelfde 6 liter W12 met 626 pk en 900 Nm die elke Bentley-klant is zijn auto kan laten lepelen. Daarmee ramt de kolos binnen 3,7 seconden naar de 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 333 kilometer per uur.