Deze Franse uitvinding geeft elektrische auto’s meer bereik

Scroll naar beneden

Een van de problemen met elektrische auto’s is dat ze niet zo ver komen op een volle accu. Maar gelukkig is er een Frans bedrijf met een oplossing die met de Franse slag is verzonnen.

Een beetje elektrische auto heeft tegenwoordig een reikwijdte van ongeveer 200 tot 300 kilometer. Tesla’s komen nog verder, die doen gemiddeld 400+ kilometer op een volle lading. Maar er zijn ook karretjes waarmee je net aan de straat uit komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oude Nissan Leaf. Voor die kekke elektrische stadsauto’s bestaat er nu een Franse uitvinding waardoor ze het ook verder dan de straat halen. Het Franse EP Tender hangt namelijk graag een kleine aanhanger achter een Leaf. Die aanhanger zit vol met 60 kWh aan opgeladen accu’s. Daarmee kan een auto als een Renault Zoe zo’n 500 kilometer verder komen dan normaal, en dat alles voor een huurbedrag van nog geen €35

Accupakket

De Parijzenaren achter EP Tender denken dat ze de perfecte oplossing voor de koper van kleine elektrische auto’s heeft gevonden. Door de trailer te huren hoeven deze mensen namelijk geen extra duur accupakket in de auto te laten plaatsen. Of zoals Jean-Baptiste Segard, CEO van het bedrijf, verkondigd: “We are solving the issue of making EVs which are affordable convenient on long distances”.

EP-Tender elektrische auto range extender

Het leukste is nog dat de innovatieve Fransen eerst het idee hadden om een trailer met een op diesel of benzine lopende aggregaat te verhuren. Door deze ‘range-extender’ achter de elektrische auto te koppelen werd veranderde deze dan effectief in een hybride volgens het bedrijf. Maar op het laatste moment werd toch gekozen om opgeladen accu’s te gebruiken, want die waren goedkoper.

Supercharger

Het hele idee is natuurlijk enorm lachwekkend, maar hoe grappig het ook is, je kunt met de trailer wel de rij bij Tesla’s Supercharger lachend voorbij rijden. Tenminste, als het ooit verder komt dan de 20 karretjes die nu door klanten in gebruik zijn komt. EP Tender heeft nu het idee om uit te breiden. Daarvoor zouden ze in gesprek zijn met Franse autofabrikanten. Er zouden meerdere ophaalpunten moeten komen waar mensen kunnen wachten tot een trailer zich volledig autonoom achter hun auto aankoppelt. Deze verbindt zich dan via een speciale trekhaak die door de fabrikant van de auto voor €600,- geplaatst moet worden. Kortom, het lijkt mooier dan dat het is…