Dit had de BMW X2 kunnen/moeten zijn

Scroll naar beneden

De BMW X2 had een van de mooiste BMW’s van deze tijd kunnen worden, maar de Münchenaren kozen voor een ander design dan dit conceptmodel toont. Jammer.

Het begint een beetje pijnlijk te worden, maar we kunnen nu toch wel concluderen dat BMW echt van het padje is geraakt. De laatste paar auto’s die het merk toont en lanceert zijn niet meer wat we van de Duitsers gewend zijn. Ze hebben grote nieren (varkensneuzen?) en schuren steeds meer tegen Aziatisch design aan, dan dat ze Duitse Degelijkheid uitstralen (2 Serie Gran Coupé anyone?). Ook de BMW X2 heeft een bepaalde scheve blik nodig om in de smaak te vallen. En dat had niet gehoeven blijkt nu.

BMW X2 shooting brake concept

Conceptmodel

Had BMW in de vroege fase van de ontwikkeling van de X2 de hulp van Vladimir Panchenko en Vitali Enes ingeschakeld, dan zag de SUV er nu uit zoals we hier zien. De twee designers sloegen de handen ineen en kwamen met hun eigen visie van de BMW X2 op designplatform Behance.

Zelf zeggen de heren dat ze eigenlijk niet heel veel aan het huidige design van de auto hebben aangepast. Ze hebben er eigenlijk alleen een typisch shooting brake-sausje overheen gesmeerd en klaar was kees, of in dit geval Vladimir en Vatili.

BMW X2 shooting brake concept

Huidige BMW X2

De heren designers geven dan ook aan de de huidige BMW X2 nog prima te redden is. Met wat kleine veranderingen in het lijnenspel zou de voorwielaangedreven Beemer een stuk aantrekkelijker gemaakt worden. Wat die lijnen zijn laten de twee niet weten, maar wellicht is het een goed idee om de heren even een belletje te geven, als u meeleest meneer Van Hooydonk.