Ferrari: “we maken geen auto’s voor vrouwen”

Scroll naar beneden

Ferrari, de overbekende maker van luxueuze sportwagens, peinst er niet over om een model speciaal voor vrouwen te maken. “Dat zou heel erg dom zijn.”

We leven in een wereld waar vrouwen keihard strijden voor gelijkheid aan mannen. Maar bij Ferrari zijn ze daar helemaal niet mee bezig. Daar denken ze niet aan wat de dames willen, ze houden helemaal geen rekening met de vrouwmens als ze een auto ontwerpen. Dat klinkt op het eerste gezicht nogal vrouwonvriendelijk, maar dat is het niet.

Ferrari Enzo in New York

Ferrari voor vrouwen

“We weten dat er veel vrouwen zijn die in een Ferrari willen rijden. Het punt is alleen dat we weten dat deze dames niet in een speciale ‘Ferrari voor vrouwen’ willen rijden,” vertelt Enrico Galliera, Ferrari NV’s Chief Marketing en Commercial Officer, tegenover Arabian Business. “Een vrouw die een sportauto wil, wil een sportauto. De fout die autofabrikanten maken en die wij niet proberen te maken, is een auto speciaal voor dames ontwerpen. Wij ontwerpen auto’s die emotie opwekken, en op dat gebied willen mannen en vrouwen precies hetzelfde.”

Dus eigenlijk zegt de Italiaan dat ze lekker auto’s voor kerels ontwerpen en dat de dames die toevallig ook graag willen hebben. En zo moet het ook vooral blijven, want Galliera geeft aan dat het merk vooral mannelijke klanten heeft. En die kerels die kopen geen vrouwenauto. Sterker nog, het hele imago van Ferrari zou een flinke deuk oplopen als ze met een dameskar komen.

“Als je in de sportauto-wereld een minder krachtige en agressieve Ferrari uitbrengt, zal geen enkele man die kopen. Zij willen geen vrouwenauto. En de dames zullen hem ook niet kopen, want ze willen niet gediscrimineerd worden. Waarom zouden zij een minder krachtige auto moeten hebben?” voegt Galliera toe.

Ferrari Roma

Steeds meer dames

Blijkbaar werkt de strategie van de autobouwer uit Maranello, want volgens de cijfers zijn er steeds meer dames die bij het merk aankloppen om een auto te kopen. Volgens Galliera zijn ze niet eens allemaal geïnteresseerd in één enkel model. Hij beweert dat dit komt doordat Ferrari de vrouwmensen beter bij het merk betrekt door middel van evenementen voor koppels.

Ook beweert hij dat de aankomende Ferrari Roma een perfect model is voor de dames die graag een Ferrari willen. Het is in alle opzichten een complete Ferrari, hij heeft immers een 620 pk sterke vierliter V8 in het vooronder. Maar hij oogt een stuk vriendelijker dan andere modellen. “Het design van de auto is minder agressief en meer elegant. Daardoor zou de angst voor de auto minder moeten zijn,” aldus Galliera.