Goh, aantal ongelukken neemt af door Corona

Scroll naar beneden

Naast het dagelijkse rondje Corona-nieuws, kwam vandaag ook wat daadwerkelijk nieuws naar boven: het aantal verkeersongelukken in Nederland neemt af.

We zitten bijna allemaal thuis, en sommigen van ons zitten daardoor de hele dag uit hun neus te eten. Dat het saai kan zijn geloven we, maar dat betekent niet dat je je waardevolle tijd moet gaan vullen met compleet kansloze onderzoeken. Toch deden de werknemers van STAR precies dat. De samenwerking tussen de politie, het Verbond van Verzekeraars en verkeersbureau VIA onderzocht namelijk de relatie tussen Corona en het aantal verkeersongevallen.

Leg uit

De uitslag van dit gerommel door de cijfers is even verrassend als slaapverwekkend: er zijn sinds de uitbraak van Corona in ons land minder ongevallen en minder files op de weg. Huh? HOE DAN?! Leg uit STAR, want we snappen echt niet hoe er minder ongevallen kunnen gebeuren als er niemand op de weg zit.

Dat er afgelopen week toch nog 857 door de politie geregistreerde verkeersongevallen gebeurden is eigenlijk het schokkende nieuws uit het onderzoek. Als iedereen thuis moet zitten (#STAYTHEFUCKHOME), hoe kan het dan dat er toch nog 1.704 mensen tegen elkaar rijden? Ook stonden er afgelopen weekend meer files dan in dezelfde periode vorig jaar (gokken we), want de zon scheen door de met COVID-19 geïnfecteerde lucht. Dus wat doen we dan? Dan gaan we naar het strand en het bos.

Politie

Dat de maatregelen om de corona-uitbraak in te dammen invloed hebben op ons gedrag en de veiligheid in het land, is wel duidelijk. Toch denkt de politie dat er meer data nodig is om te bewijzen dat COVID-19 de aanleiding is van deze ontwikkelingen. “we heel voorzichtig moeten zijn met het trekken van conclusies over de invloed van de coronamaatregelen op de veiligheid in Nederland”.”Daarvoor zijn meer gedetailleerde cijfers over een langere periode nodig. Maar dát de crisis invloed heeft, is evident”, aldus de politie tegenover Nu.nl.

Zelf kan je ook maatregelen nemen tegen COVID-19 door je auto te wassen. Hoe je dat goed doet? Zie hier.