Hummer komt terug met 1.013 pk en 15.606 Nm

Scroll naar beneden

De te grote, te zware en te zwakke Hummer maakt dit jaar een comeback. General Motors pakt het goed aan en geeft het gevaarte meer dan 1.000 pk en onmogelijk veel trekkracht.

Toen Arnold Schwarzenegger bij General Motors aanklopte omdat hij zo’n militaire Hummer voor zichzelf wilde hebben, zette de Amerikaanse autofabrikant groot in. Niet alleen de Terminator kreeg een onhandig imposante wagen, maar iedereen kon hem kopen. En het was een succes want iedereen wilde bij het tankstation gezien worden als ze de Hummer weer aan het voltanken waren. Maar toen brak de crisis aan en was het gedaan met alle overdaad waar de Hummer het boegbeeld van was. En daarmee kwam er ook een einde aan het merk. Maar nu we weer in een SUV-boom zitten, is het tijd om de kolos weer van stal te halen.

Inefficiëntste elektrische SUV

Tijdens de Super Bowl van dit jaar trekt GM het doek alvast een beetje van de waarschijnlijk de inefficiëntste elektrische SUV ooit. En ja, dat lees je goed, de Hummer komt terug als elektrische auto. Niet heel gek natuurlijk want een versie met verbrandingsmotor zou de fabrikant aan de straatstenen niet kwijtraken. Hoe graag Trump dat ook zou willen.

Hummer EV

En om in het thema van overdaad te blijven, gaat GM ook all-out als het aankomt op vermogens. Elektrische motoren zijn daar makkelijk in de configureren, dus waarom ook niet. De giga-SUV krijgt maar liefst 1.013 pk (1.000 bhp) en 15.606 Nm (11.500 lb-ft) mee. De precieze cijfers krijgen we nog te horen, want de geruchten gaan al dat het koppel gebaseerd is op wat de elektromotor(en) maximaal kunnen produceren, niet wat er uiteindelijk op de wielen van de auto komt te staan. Met al dat vermogen moet een sprintje van 0 naar 96 km/h (0-60 mph) binnen drie seconden gedaan zijn.

Hummer

Overigens komt Hummer niet meer terug als alleenstaand merk. Het moet een modellijn worden binnen het al bestaande aanbod van GM. Hoe dat er precies uit komt te zien, gaan we allemaal te horen krijgen. De auto wordt op 20 mei officieel gepresenteerd en tot die tijd beloven de Amerikanen ons warm te houden met druppeltjes aan informatie en wat teasers. Over die laatste gesproken, hieronder vindt je er alvast twee.