IJsracen met een elektrische VW Golf

Scroll naar beneden

Neem de body van een Volkswagen Golf TCR en stop daar de techniek van de ID R racer in. Zoek dan nog een ruime ijsbaan en laat het plezier beginnen!

De serieuze Duitsers bij Volkswagen hebben weer een uit de hand gelopen vrijmibo gehad en iets geks gecreëerd. Ze hebben de elektrische aandrijving van de recordbrekende ID.R in een Golf gepropt en het resultaat is de eR1. Gewoon omdat het kan.

Dat betekent twee elektrische motoren die ieder een achterwiel van vermogen voorzien. Die achterwielaandrijving komt weer goed van pas als je bijvoorbeeld speels over een glad oppervlak wil glijden.

Ice Race

Daarom is de eR1 dit weekend losgelaten op een ijsbaan. In het Oostenrijkse Zell am See wordt sinds enkele jaren de GP Ice Race gehouden, wat zich vrij snel ontpopt tot een Goodwood on ice. Ideaal om een nieuw speeltje te tonen.

Volgens Volkswagen is de eR1 een testmule voor de ID.R, maar het is niet duidelijk wat de toekomstplannen voor dit elektrische model zijn. Het kan slechts een speeltje zijn om het imago van accuauto’s op te poetsen. Het kan ook dat VW ons hier een voorbode laat zien van performance modellen in een elektrische wereld. Mocht dat het geval zijn: laat maar komen!