Kopen! De echte Eleanor

Scroll naar beneden

Iedere petrolhead die Gone in 60 Seconds heeft gezien, weet dat dit niet zomaar een Ford Mustang is. Dit is Eleanor, de schoonheid die de hoofdrol weet te pakken in een film vol met dikke auto’s.

De 2000 remake van de benzineknaller uit 1974 bracht een stukje autoliefde naar het witte scherm. In het verhaal over een groep autodieven zijn de vierwielers meer dan een vervoersmiddelen of een statussymbool; het is een passie. En het hoogtepunt van die liefde heet Eleanor.

De zilveren Shelby GT500 met zwarte strepen is de heilige graal voor de dieven. Voor de film werd niet zomaar een Mustang gebruikt, maar een aangepaste muscle car naar een ontwerp van Chip Foose. Het werd een instant icoon en over de hele wereld vind je recreaties van deze Shelby.

Echte filmster

Maar dit is geen recreatie, geen schuurbouwsel van een fan. Nee, dit is het echte werk. Deze Mustang is één van de elf auto’s die is gebruikt voor de opnames van de film en misschien wel de beste die er is. De studio noemt dit exemplaar ‘The Dream Car’ en deze is ingezet bij de mooie shots waarbij de auto volledig in beeld is. Dit is dus geen afgeragde stuntauto, maar een exemplaar dat Eleanor op zijn mooist toont.

De auto werkt ook nog, dus je kan met deze Eleanor gewoon de weg op. Een leren jasje aan als Memphis Raines, je vinger op de ‘Go Baby Go’ knop en gaan!

Zoals je wel verwacht zijn filmsterren nogal duur. Mecums Auctions veilt de Mustang in het Amerikaanse Kissimmee en het veilinghuis verwacht de hamer te laten vallen tussen de 500.000 en 600.000 dollar. Een pittig bedrag voor een 1967 Mustang, maar mocht je dat nou niet bij de hand hebben, kan je hem natuurlijk altijd nog stelen…