Lamborghini Huracán Evo nu met RWD

Scroll naar beneden

De kater van de jaarwisseling is nog niet volledig vertrokken en het eerste nieuwe model staat alweer voor de deur. Lamborghini trapt 2020 af met een achterwielaangedreven versie van de Huracán Evo.

Een grote verrassing mag dit niet zijn; de Italianen hadden tenslotte al een rwd-versie van de pre-facelift Huracán. De komst van een Evo-variant was een kwestie van tijd, zoals we in de toekomst ook Performante-uitvoeringen van de Evo zullen krijgen.

Maar voor de drifters onder ons is het toch fijn dat Lamborghini wederom heeft besloten om al het vermogen naar de achterwielen te sturen. In een poging dat een beetje onder controle te houden, levert dit model wel een aantal paarden in ten opzichte van de “normale” Evo. Waar de vierwielaandrijver het met 640 pk doet, komt de RWD-versie niet verder dan 610 pk uit dezelfde 5,2 liter V10. Daar staat een succesvol dieet van 33 kilo tegenover.

Snel

Dit vermogen is nog steeds voldoende voor 0-100-sprint van 3,3 seconden en een top van 325 km/u. De Lambo is dus zeker niet langzaam te noemen en aangezien de meeste kopers toch met een slakkengangetje door Knightsbridge of de straten van Monaco koketteren, zullen ze die 30 pk’s echt niet missen.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een Hurancan Evo die iets meer van zijn bestuurder vraagt, dan kan je vanaf nu terecht bij plaatselijke Lambo-boer. De eerste exemplaren van de RWD zullen in de lente bij de snelle beslissers op de oprit verschijnen.