Mijlpaal! Tesla bouwt miljoenste auto

Scroll naar beneden

Feest bij de laadpaal, want Tesla tikt een belangrijke mijlpaal aan. Na twaalf jaar autoproductie rolt het miljoenste exemplaar van de band. Een uitstekende prestatie voor de elektrische pioniers.

Tesla mijlpaal

In februari 2008 levert Tesla de allereerste Roadster af (Elon krijgt hem) en nu twaalf jaar later vormt een rode Model 3 de miljoenste auto. De periode daartussen kan je niet anders omschrijven dan onstuimig. Lange tijd ging er geen week voorbij zonder dat een analist de nabije ondergang van het merk voorspelde. De autobouwer haalde idioot strakke productieschema’s meerdere malen niet en balanceerde enkele malen gevaarlijk dicht bij de afgrond. Maar uiteindelijk heeft Elon Musk tot nu toe zijn gelijk gehaald en daar kunnen we niet anders dan respect voor opbrengen.

Masterplan

Twee jaar voor het verschijnen van de eerste productie-Tesla presenteert Musk zijn eerste masterplan. Kort samengevat: we bouwen uiteindelijk een complete familie aan elektrische modellen, waarvan sommige nog betaalbaar ook. Een extreem ambitieus plan voor iemand die nog geen enkele auto heeft geleverd, maar tegen alle verwachtingen in slaagt Elon.

Tesla SEXY

En dat brengt ons een miljoen auto’s later. De Roadster is weliswaar na vier jaar met pensioen gegaan, maar de showroom toont momenteel drie verschillende modellen. De veteraan is de Model S die het merk een grote schare volgers bezorgde dankzij zijn idioot snelle acceleratietijden, geinige gadgets en futuristische Autopilot. Dan is er de praktische Model X met ruimte voor hele gezin en de nieuweling is de kleinere en goedkopere Model 3. De populariteit van dat laatste model is ook de reden dat de productie flink is opgeschroefd.

Tesla fabriek

De realisatie van al deze modellen verliep niet makkelijk en er waren zeker veel obstakels. Onder meer het opschalen van de productie voor de Model 3 bleek een nachtmerrie voor het bedrijf. En Tesla is er nog niet, want hoewel het aantal auto’s rap is gestegen, laat de productiekwaliteit nog vaak te wensen over.

Toekomstplannen

Musk is niet de man om snel te stoppen en dat betekent dat we in de komende jaren nog veel meer Tesla krijgen. Het merk presenteerde al een Semi, Model Y, nieuwe Roaster, Cybertruck en zelfs een quad. Je kan wel stellen dat de ambitie nog steeds erg hoog ligt. Daarnaast wil Elon grote stappen maken met de technieken voor autonoom rijden en autodelen.

Twee miljoen

Gezien de populariteit en de geplande uitbreiding van het assortiment zal de productiecapaciteit alleen maar verder groeien. Het duurt dan ook geen twaalf jaar meer voor de 2 miljoenste Tesla verschijnt. Met het huidige tempo laat die mijlpaal zich over iets meer dan twee jaar al zien. Wij hopen dat het tegen die tijd een Cybertruck is.