Mustang uit Bullitt levert miljoenen op

Scroll naar beneden

Gewoon 3,75 miljoen dollar vangen voor je afgeragde oude Ford Mustang? Het kan als je muscle car de hoofdrol speelt in de film Bullitt!

In de film uit 1968 moet Hollywood-icoon Steve McQueen de spotlight delen met een groene Ford Mustang. Het duo is verantwoordelijk voor een legendarische en langdurige auto-achtervolging door de straten van San Francisco. Een scène die door veel kenners wordt gezien als de beste achtervolging everooit op het witte scherm.

De 1968 Ford Mustang GT die is gebruikt voor de opnames van de film is dit weekend onder de hamer gegaan in het Amerikaanse Kissimmee. De belangstelling voor deze filmster was hoog. Heel hoog. De bordjes bleven de lucht in gaan en de bedieningen liepen rap op. Uiteindelijk viel de hamer bij een indrukwekkende 3,4 miljoen dollar. Met de kosten van het veilingshuis erbij is de koper 3,75 miljoen dollar (3,38 miljoen euro) kwijt voor zijn Mustang.

Daarvoor koopt hij vooral een interessante geschiedenis, want de auto zelf ziet er niet uit. Het is een groene roestbak die vooral oogt alsof hij een zwaar leven achter de rug heeft. Logisch, want zo’n achtervolging hakt er wel in. Er zijn nog enkele leuke details te vinden, waaronder de punten waar de camera’s aan zijn opgehangen. Handig voor als je zelf nog een Bullitt-vervolg wil maken.

De nieuwe eigenaar maakt de staat van de Mustang ongetwijfeld weinig uit, want dit is de echte filmauto en dat is alles dat telt. Wij kijken nog even de briljante achtervolging terug (zie hierboven) en de veiling zelf is hieronder te vinden. Zoals bij alles weten de Amerikanen ook daar een hele show van te maken.