Nico Rosberg racet in een Ferrari

Scroll naar beneden

Nico Rosberg mag dan uit de Formule 1 vertrokken zijn, racen kan hij nog steeds. En nu hij weg is bij Mercedes, mag hij ook in een Ferrari stappen.

Rosberg is na zijn racecarrière een Youtuber geworden. Iets waar vaak nogal lacherig over wordt gedaan en dat is terecht als hij weer eens vanaf de zijlijn commentaar heeft op de F1. Maar als hij de autosport even negeert, wordt het interessanter. Als voormalig wereldkampioen kan je namelijk leuke dingen regelen.

Fiorano

Dat blijkt ook tijdens zijn laatste vlog. Hij gaat op bezoek bij Ferrari. Ooit zijn grote concurrent, maar dat is verleden tijd. Nu halen de Italianen hem met alle hartelijkheid binnen en mag hij losgaan in de gelimiteerde Monza SP1 op Ferrari’s eigen testcircuit Fiorano.

Glijden

De kijker mag een rondje meerijden en daaruit blijkt dat Nico Rosberg het autorijden nog niet verleerd is. Behendig vangt hij de grillen van de supercar op en zo te zien houdt hij zich niet in. De hele video is hieronder te bekijken, maar skip naar ongeveer 6:30 voor het stuk over de Monza SP1.