“Nieuwe BMW M2 krijgt 425 pk en achterwielaandrijving”

Scroll naar beneden

De nieuwste BMW 2 Serie heeft voorwielaandrijving gekregen, maar dat wil niet zeggen dat de M-versie dat ook krijgt. Volgens de nieuwste geruchten krijgt de aankomende opvolger van de beste M-auto, de BMW M2, 425 pk en achterwielaandrijving.

BMW kan de laatste tijd niet heel veel goed doen. Het Duitse merk geeft nieuwe modellen zulke grote nieren dat het lijkt alsof de auto’s met varkensneuzen zijn uitgerust. En daarnaast verloochend het merk de historische merkwaarde door langzaam maar zeker steeds meer afstand te doen van achterwielaandrijving. De 1 Serie moet het helemaal zonder achterwielaandrijving doen (mits je vierwielaandrijving niet meetelt) en de 2 nieuwste 2 Serie Gran Coupé moet het ook doen zonder aangedreven achterwielen. En ja, we weten dat dat andere 2 Serie MPV-hok ook voorwielaandrijving heeft, maar die weigeren we mee te tellen als BMW.

BMW M2

Het werd dus hoog tijd voor een beetje goed nieuws uit kamp München, maar dat krijgen we niet. We moeten het doen met een gerucht uit kamp-Groot Brittanië, want daar zitten de nieuwsverzinners van AutoCar. Deze outlet claimt gehoord te hebben dat de nieuwe BMW M2 niet alleen achterwielaandrijving krijgt, maar ook de zes-in-lijn uit de aankomende BMW M3 en M4 in het vooronder heeft. Al zij het niet in precies de zelfde afstelling, want de engineers begrenzen de drieliter twin turbo-motor op een zeer schappelijke 425 pk.

Maar ook de M2 blijft volgens de nieuwsverzinners niet vrij van voorwielaandrijving. Er zou volgens insiders binnen BMW ook gewerkt worden aan een vierwielaangedreven versie. Ook komt er een BMW M235i met een zwaar geblazen vierpitter en, jawel, vierwielaandrijving.

BMW 1M - BMW M2

BMW 1M

De nieuwe BMW M2 (G87) wordt pas ergens in 2022 verwacht. De kans is groot dat hij tegen die tijd een hybride-aandrijving heeft, maar daar gaan deze geruchten nog niet over. Voor nu lijkt het erop dat we een zeer goede opvolger van huidige BMW M2 (F87) voorgeschoteld krijgen. Of deze de BMW 1M , de auto die deze M-klasse startte, van de ultieme troon kan stoten moeten we nog maar eens zien.