Officieel: Autoshow Genève afgelast wegens Corona

Scroll naar beneden

Dikke teleurstelling voor alle autojournalisten die op het punt staan naar de autoshow van Genève te gaan: de beurs gaat niet door. De angst voor het Coronavirus is uiteraard de boosdoener.

En dat is slecht nieuws voor duizenden stukjestikkers. Deze arme mensen racen nu niet in van fabrikanten geleende auto’s naar Genève. En belangrijker dan dat: ze kunnen niet genieten van door fabrikanten betaalde diners en drankjes voordat ze in hun door fabrikanten betaalde hotelkamer in slaap vallen. Dit is het echte leed dat het Coronavirus aanricht.

En doorrr

Dit raakt iedereen behalve de consumenten. Want de annulering van de autoshow betekent natuurlijk niet dat de autowereld stil komt te liggen. Nieuwe modellen blijven gewoon verschijnen, alleen zullen fabrikanten nu eigen evenementjes opzetten om de aandacht te krijgen. De fabrieken blijven draaien en de planningen gaan gewoon door. Alleen deze samenkomst moet het even ontgelden.

Bezoekers

Het is uiteraard wel vervelend voor de bezoekers. In twee weken tijd komen er meestal rond de 600.000 mensen op de autoshow af en die moeten het nu zonder hun jaarlijkse shot gloednieuwe modellen doen. De autoshow in Genève is een ideale plek om de nieuwste en meest exclusieve auto’s samen te zien en het is natuurlijk zonde dat dit nu niet kan. Zonde, maar niet onoverkomelijk. De primeurs zullen nu gewoon op andere shows verschijnen. Denk hierbij aan een Goodwood Festival of Speed of een 24 Uur van Le Mans.

Organisatie

De grote verliezer, naast die intens zielige journalisten, is de organisator van de show. Autoshows raken al jaren uit de mode en het is steeds moeilijker om elk jaar een succesvolle beurs neer te zetten. Fabrikanten willen liever niet de aandacht delen en richten zich daardoor meer op eigen evenementen dan op een show om nieuwtjes te presenteren. Hierdoor had de beurs voor dit jaar al een enorm aantal afzeggingen. Onder meer Opel, Citroën, Volvo, Ford, Jaguar, Lamborghini, Tesla en Nissan lieten al afweten. Nu de hele beurs is gecanceld, verliezen de fabrikanten die wel hadden toegezegd ook nog eens veel geld. Het is nog maar de vraag hoeveel merken volgend jaar nog de moeite nemen om naar Genève te komen.