Offroad-bruut Bowler gekocht door Jaguar Land Rover

Scroll naar beneden

Laat de extreme Defenders maar uit de fabriek rollen, want vanaf vandaag is Jaguar Land Rover officieel eigenaar van Bowler. De bouwer van offroad krachtpatsers wordt hiermee de huistuner van Land Rover.

Bowler

Bowlers zijn er voor de mensen die een standaard Land Rover maar wat gewoontjes vinden. Voor een genereuze bak geld verandert Bowler je standaard SUV in een PK-bom die menig supercar doet sidderen van angst. Het hoogtepunt op dit moment is de Bulldog SC V8 met 550 pk en 700 Nm, maar je kan ze ook kennen van de even sterke EXR-S op basis van een Range Rover. Daarnaast prepareert het bedrijf rallyracers gebaseerd op de Land Rover Defender die loeihard door de natuur knallen.

Speciale afdeling

In handen van Jaguar Land Rover wordt Bowler nu de vierde speciale afdeling van het bedrijf naast SV, Vehicle Personalisation en Classic. Voor nu laten de Britten weten dat er bij Bowler nog niet veel gaat veranderen, maar het lijkt niet meer dan logisch dat er in de toekomst extra extreme Land Rovers verschijnen onder het Bowler-label. Daarnaast zal het merk nog even doorgaan met de rally-activiteiten die het nu al ondersteunt.

Bowler

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot Bowler toegang krijgt tot de nieuwe Defender en er direct vanuit de fabriek een duinslopende extremist verschijnt. Nu de tuner toegang heeft tot het productieproces wordt het nog makkelijker om extra leuke offroaders te creëren. Laat maar komen!

Bowler

Het kan ook iets minder extreem. Overfinch doet ook aan het ombouwen van Land Rover Defenders, maar gaat hierbij iets meer op de luxe-tour. Maar tegelijkertijd vergeten ze niet dat mensen ook graag een V8 met flink wat paardenkrachten willen. Een voorbeeld vindt je hierrr.