Papa Stroll redt Aston Martin

Scroll naar beneden

Feest bij de Britten, want Aston Martin is uit de directe financiële nood geholpen. Miljardair Lawrence Stroll pompt miljoenen in de toko in ruil voor een flink aandeel in de autobouwer.

Stroll leidt een consortium dat in totaal 182 miljoen Britse pond (216 miljoen euro) neerlegt voor een aandeel van 16,7 procent in Aston Martin. Daarnaast wordt er nog eens 318 miljoen pond (378 miljoen euro) in het bedrijf gepompt, waardoor de totale investering uitkomt op 500 miljoen pond (594 miljoen euro). Deze kapitaalinjectie was hard nodig, want het Britse instituut maakte zware financiële tijden mee en 2020 werd een cruciaal jaar voor het voortbestaan van het bedrijf.

Aston Martin kan zich nu weer focussen op de toekomst. Dat betekent voor ons dat de kans aanzienlijk groeit dat modellen als de Valhalla en Vanquish Vision Concept ooit nog in productie gaan. Ook James Bond zal blij zijn dat zijn vaste autoleverancier weer wat toekomst heeft.

Formule 1

Lawrence Stroll kennen we natuurlijk als de geldsmijtende vader van F1-coureur Lance Stroll. Eerder wist hij al een F1-stoeltje voor zijn zoon te bemachtigen door flink te investeren in Williams. Daarna ging hij een stapje verder door F1-team Racing Point Force India over te nemen. Uiteraard kreeg Lance hier ook een rijdersstoeltje.

Papa Stroll gaat nu Racing Point omdopen in Aston Martin. Dit gebeurt echter pas in 2021, dus voor komend seizoen blijft alles nog zoals het is. Dat betekent ook dat Red Bull Racing dit jaar nog Aston Martin heeft als titelsponsor en volgend seizoen op zoek moet naar een nieuwe geldschieter.