Singer ‘Amsterdam’ te koop

Scroll naar beneden

Singer maakt pareltjes van oude Porsches. Mocht je er een willen aanschaffen, dan is nu de eerste voor Nederland gebouwde Singer te koop.

De hele wereld weet ondertussen van de schoonheden die Singer creëert en daardoor is er een enorme wachtlijst ontstaan bij de fabrikant. Zelfs als je aan de beurt bent, is het een kwestie van geduld. Aangezien een Singer vol met tijdrovend handwerk zit, kost zo’n hergeboorte van een Porsche maanden en soms jaren.

Te koop

Ben je niet zo geduldig, dan biedt de tweedehandsmarkt nu een kans. De eerste Singer voor Nederland met de toepasselijke naam de ‘Amsterdam Commission’ staat nu alweer te koop. Blijkbaar is de eigenaar na twee jaar en slechts 2800 kilometer alweer klaar met de geperfectioneerde 911.

De aangepaste Porsche is gemaakt om mee te rijden, want de originele koper besloot de ‘Touring Package’ te installeren. Daarnaast is het met het zonnedak boven je kruin, de pook van de handbak in je palm en de 4.0 liter motor onder je voet sowieso al heerlijk cruisen.

Kleurtje

De Amsterdam Commission is opvallend genoeg niet voorzien van de centrale tankdop in de voorklep die kenmerkend is voor de meeste Singers. Wel vinden we uiteraard een prachtig interieur met een afwerking in weefpatroon op de stoelen, deurpanelen en dashboard. Het exterieur is gehuld in een lichtgrijze lak, die afhankelijk van de lichtinval wisselt tussen bijna wit en krijtgrijs. Een prachtige body die netjes wordt beschermd door een laagje doorzichtige folie. Je hoeft dus niet bang te zijn voor steenslag.

Al deze schoonheid is natuurlijk niet goedkoop. Een exacte prijs geeft de verkoper in Groot-Brittannië niet, maar nieuwe Singers kosten makkelijk een half miljoen euro. Aangezien een gelijkwaardig exemplaar eerder tijdens een veiling al ruim 850.000 dollar opleverde, zijn we verbaasd als het prijskaartje hier minder dan driekwart miljoen euro bedraagt. Perfectie mag wat kosten.