Supercars in 2020: Aston Martin

Scroll naar beneden

Geen enkel merk gaat zo’n uitdagend jaar tegemoet als Aston Martin. In 2020 is het alles of niets.

DBX

Het favoriete merk van geheim agenten maakt, zoals zo vaak in hun roerige geschiedenis, zware financiële tijden mee. Om hier uit te komen heeft Aston Martin hoog ingezet op de DBX. De sportieve SUV moet een succes worden om het merk van de ondergang te redden. Het model is al gepresenteerd en komt dit jaar op de markt, dus we zullen zien of de gok goed uitpakt. Voor Porsche en Lamborghini werkte het ook goed, dus we houden onze vingers gekruist voor de Britten.

Aston Martin DBX

Valkyrie

Dat wil niet zeggen dat er verder niets gebeurt bij Aston. Aan de andere kant van het spectrum vinden we tenslotte de Valkyrie. De hypercar die voor ons gevoel al een eeuwigheid in ontwikkeling is, gaat dit jaar (hoogstwaarschijnlijk) in productie. We kunnen niet wachten om deze grensverleggende snelheidsduivel op de weg te zien. En op het circuit natuurlijk, want daar zal de nieuweling het best op zijn plek zijn. En zoals je hieronder kunt ervaren, klinkt die V12 ook erg lekker.

Dakloos

Bij de meer “normale” productieauto’s heeft Aston de afgelopen jaren een compleet nieuwe line-up neergezet met de DB11, Vantage en DBS Superleggera. Daar voegen ze begin dit jaar nog een Vantage Volante aan toe. Het is een logische stap om het dak van de kleinste sportauto te halen. Voor de rest moeten we het waarschijnlijk doen met speciale edities van bestaande modellen, tenzij Aston nog een verrassing uit de hoge hoed tovert.

Aston Martin Vantage