Supercars in 2020: McLaren

Scroll naar beneden

2020 is hier en het belooft op autogebied een mooi jaar te worden. We kijken vooruit in ons favoriete segment: de supercars. Beginnen bij McLaren ligt voor de hand, want het tempo waarmee de Britten de afgelopen jaren groeien in ongeëvenaard.

Hybride

De expansiedrift die McLaren in zijn korte bestaan heeft laten zien, gaat dit jaar onverminderd verder. Het belangrijkste nieuws lijkt in de eerste maanden al te komen. McLaren staat op het punt om een hybride supercar te presenteren die gebruik maakt van een V6 met een beetje elektrische hulp. Deze auto staat op een gloednieuw platform dat de basis gaat vormen voor de toekomstige hybride modellen van het merk. Met een brandstofmotor die de achterwielen aandrijft en elektromotoren op de voorwielen is dit ook de eerste stap naar vierwielaandrijving voor McLarens. Maar wees niet bang, een SUV gaat er niet komen.

Senna varianten

Daar blijft het niet bij, want er komen mogelijk ook nieuwe varianten op de Senna. De eerste exemplaren van de Senna GTR worden momenteel geleverd, maar daarmee is het leven van het model nog niet voorbij. McLaren werkt aan een straatlegale Senna LM en een tot drie stuks gelimiteerde Senna Can-Am in een oranje met grijze livery.

McLaren Senna GTR

750LT

In de Super Series is het tijd voor een snelle versie van de nu al baanbrekend rappe 720S. Op verschillende plaatsen in de wereld zijn al testversies van deze 750LT gespot en het is dus een kwestie van tijd totdat McLaren het doek van dit topmodel trekt. Ongetwijfeld zal daarna nog een Spider volgen, maar het kan zijn dat we dan al in 2021 leven.

McLaren 720S Spyder

Levering

Naast de nieuwtjes gaan we in 2020 eindelijk enkele al gepresenteerde modellen op de weg zien. Dit jaar gaat de langverwachte Speedtail in productie en het wordt interessant om te zien welke kleuren de kopers kiezen voor hun gelimiteerde hyper-GT. Verder zal ook de 620R in productie gaan als absoluut hoogtepunt van de Sports Series. Aan het eind van het jaar zullen ook de eerste Elva’s verschijnen, waarmee McLaren zich in de niche van open racers zoals de Ferrari Monza begeeft.

McLaren Concept