Tesla Cybertruck krijgt standaard Laser Blade Lights

Scroll naar beneden

De onverwoestbare en hoekige Tesla Cybertruck ziet er niet alleen superfuturistisch uit, hij krijgt ook standaard superfuturistische Laser Blade Lights.

Op het moment van schrijven geloven we nog steeds niet helemaal dat de Tesla Cybertruck er ook echt gaat komen. Het lijkt nog steeds op een idiote publiciteitsstunt, want wie gaat er nu echt zo’n hoekige kolos voor zijn deur zetten als hij eindelijk uitkomt?

Laser Blade Lights

Maar we geven Elon Musk voorlopig even het voordeel van de twijfel. Ook omdat hij wederom meer informatie over de fictieve auto gaf. Zo wist hij in een tweet te bevestigen dat de lichtbalk op de voorkant van de Cybertruck tot de standaarduitrusting behoort. Hij noemde de balk de “Laser Blade Lights.”

Hoe de Laser Blade Lights precies gaan werken is nog onduidelijk, maar in video’s van de auto op de weg in Los Angeles laten zien, lijkt het erop dat de uiteinden van de lichtbalk krachtigere lichtstralen uitstralen. Ook is de lichtbundel daaruit een stuk groter en breder waardoor de weg voor de auto goed verlicht wordt.

In de tweet laat hij ook weten dat de truck breder dan twee meter wordt (82 inch = ongeveer 2,08 meter). Daarmee wordt hij ongeveer even breed als de gemiddelde Ford F-150. Qua hoogte komt de Cybertruck ook redelijk overeen met 1,9 meter hoog. Al kan die hoogte met 10 centimeter veranderen dankzij de adaptieve luchtvering. Of zoals Musk het zelf zegt: “Active ride height & active damping are game-changing for a truck or any car with a high max/min weight ratio

Cyberquad

Op dit moment kun je een Cybertruck voor een paar honderd euro reserveren. Als je zo gek bent om je geld aan Musk en de zijnen te geven, dan mag je eind volgend jaar misschien, heel misschien een Cybertruck samenstellen. Tesla heeft namelijk als doelstelling om tegen die tijd de duurste en één na duurste versie in productie te nemen. Of je tegen die tijd ook de Cyberquad als optie kunt bijbestellen is nog maar de vraag.

Tesla Cybertruck met Cyberquad