Tesla Model Y: alles en meer wat je wil weten

Scroll naar beneden

De levering van de Tesla Model Y komt snel dichterbij. Hoog tijd om de kennis over de auto even bij te spijkeren.

De Tesla Model Y wordt sinds kort uitgeleverd in Amerika. En hoewel ze daar ook Corona hebben, wist autoheld Doug DeMuro er één te vinden. Dat betekent dat we in een keer alles en meer weten van de Model Y dan ooit te voren.

Doug

Voordat we verder gaan stellen we Doug DeMuro even aan u voor. De Amerikaan begon ooit als autoverkoper, veranderde in schrijver over alles wat met auto’s te maken heeft (hij schreef wat leuke boeken) en transformeerde uiteindelijk in een YouTuber die miljoenen autofans voorziet van broodnodige informatie over verschillende (vooral opvallende) automodellen.

Nu klinkt dat niet heel speciaal, maar Doug doet alles net even iets anders dan anderen. Hij kan zich namelijk opwinden over raar knipperende knipperlichten of knopjes die niet goed indrukken. Dat is natuurlijk al vermakelijk om te bekijken, maar de echte waarde van zijn video’s zit hem vooral in dat hij onmogelijk diep ingaat op de auto’s. Zo vindt hij bijvoorbeeld alle onbekende opties en legt ze uit. Ook toont hij de grappige of rare designkeuzes van fabrikanten en zet hij ze daarmee passend voor schut.

Tesla Model Y

Dat hele verhaal doet hij nu ook voor de Tesla Model Y. Hij vergelijkt de nieuwe elektrische auto tot op het bot met de Tesla Model 3, wat natuurlijk logisch is. Maar belangrijker is dat hij je werkelijk alles vertelt over wat deze Model Y te bieden heeft. Kortom, na het kijken van deze video ben je een wandelende Tesla Model Y-encyclopedie. Of je iemand daar een plezier mee doet laten we in het midden…

Tesla Model Y

Mocht je een Model Y in pre-order hebben staan, dan hoef je niet te verwachten dat de jouwe volgende week Voor je deur staat. De leveringen zijn voorlopig alleen voor Tesla’s thuisland. Wanneer de auto’s de grote waterplas oversteken weet niemand. Wellicht dat dit nooit gaat gebeuren. Het lijkt namelijk logischer dat Tesla wacht met een Europese lancering als de nieuwe Gigafactory nabij Berlijn klaar is. De pre-Corona planning was dat deze voor het eind van het jaar up-and-running moet zijn, maar of dat nu nog haalbaar is…