Voel je als Tom Cruise in deze Vanilla Sky-Mustang

Scroll naar beneden

Tom Cruise heeft een zweem van cool om zich heen. Hij is tenslotte Maverick uit Top Gun en Ethan Hunt uit Mission Impossible. Oftewel, de man die de wereld redt met coole machines.

Ford Mustang - Vanilla Sky

Cruise regelt altijd de beste straaljagers, motoren en auto’s voor zijn filmpersonages. In de 2001 hitfilm Vanilla Sky is dat niet anders. Zijn vaste auto is een hele coole 1967 Ford Mustang Fastback. In het groen: een eerbetoon aan Steve McQueens Mustang uit Bullitt. Het model past perfect bij het personage van Cruise: een jonge en stinkendrijke zakenman/erfgenaam in het hippe New York.

Met Vanilla Sky nummerbord

Mensen zeggen wel eens dat smaak niet te koop is, maar gelukkig hebben die het fout. Een van de twee voor de film gebruikte Mustangs wordt geveild en we kunnen nu al stellen dat de koper van deze auto smaak heeft. De groene muscle car met zijn pruttelende V8 maakt ieder sulletje cool.

Natuurlijk was de Mustang niet de enige auto in Vanilla Sky en kenners van het witte scherm herinneren de scène met de Ferrari 250 GTO op een compleet verlaten Times Square. Maar laten we eerlijk zijn, wij moeten ook aan ons budget denken. Zelfs als we de loterij winnen past een 250 GTO niet in onze financiële mogelijkheden. Daar komt nog bij dat de Ferrari in de film uiteraard een replica betreft, terwijl de Mustang de real deal is.

Tom Cruise was hier

Dus als je nog op zoek bent naar een stukje coolheid om je midlifecrisis mee op te vullen, dan adviseren wij wederom een film-Mustang. De veiling is aanstaande donderdag in het Amerikaanse Arizona, dus je moet wel snel beslissen. En laat ons vooral weten hoe het voelt om Tom Cruise te spelen in je nieuwe Mustang. Nou ja, op voorwaarde dat je niet te veel in de rol duikt en over Scientology begint.