Zo verwijder je het Coronavirus uit je auto

Scroll naar beneden

Het Coronavirus (COVID-19) kan tot wel drie dagen overleven op plastic onderdelen in je auto. Desinfecteren/schoonmaken is dus wel zo handig, maar hoe?

Corona, of COVID-19 zoals het virus eigenlijk heet, beheerst het nieuws en ons leven al maanden, maar misschien leeft het ook wel in je auto. We zijn er net pas achter dat het virus namelijk dagen kan overleven op bepaalde ondergronden. Dan kan je 651x per dag je handen voor 20 seconden wassen, maar als COVID-19 op je autostuur leeft, en je veel autorijdt doe je het eigenlijk voor niets. Daarom hebben we hier een soort van how to waarmee je weer Corona-vrij maakt.

COVID-19

Maar als je nu denkt dat je met een emmer bleek en een spons je auto wel even goed kunt ontsmetten, dan zit je helemaal fout. Naast dat bleek niet heel goed samen gaat met bepaalde materialen in het auto-interieur is het ook nog eens de vraag of het optimaal werkt tegen COVID-19. Daarom is er wat meer onderzoek nodig om te zien welk product het best Corona doodt op welke ondergrond.

Gelukkig hebben we toegang tot het internet en daarmee toegang tot mensen die hard gaan op het schoonmaken van auto’s. Zeg hallo tegen Larry Kosilla van schoonmaakbedrijf AMMO NYC. Als je iets wilt weten over het wassen van auto’s en de interieurs daarvan, dan moet je bij hem zijn. Hij is dan ook de boeken in gedoken om uit te zoeken hoe je het beste het Coronavirus vermoordt. Want geloof het of niet, niet alle desinfecterende producten maken virussen en bacteriën dood.

Instructies

Larry heeft een video opgenomen met daarin alle instructies die je nodig hebt om je rijdende varkensstal auto virusvrij te maken. Ook geeft hij een link naar de schoonmaakmiddelen die SARS doden (nee, dat is geen COVID-19, maar het komt heel erg in de buurt). De lijst van middelen vindt je hier, de video met instructies hieronder.

PS. nog een pro-tip om geen Corona aan je handen te krijgen tijdens het tanken: gebruik de handschoenen die naast de pomp hangen om de geïnfecteerde tankspuit niet direct aan te raken en via die weg toch COVID-19 naar binnen te werken.